Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch. 

Het uniform bestaat uit een scoutshemd, een groene broek/rok/... en een das.

Het hemd is te verkrijgen bij de HopperWij hebben soms ook een aantal tweedehandshemden op overschot. Stuur hiervoor gerust een mailtje naar de groepsleiding. Op het hemd horen ook een aantal kentekens. Hou er ook rekening mee dat het hemd geen vriendenboekje is! Namen van vriendjes en vriendinnetjes en andere creatieve uitspattingen uit een alcoholstift zien we liever niet op het hemd!

De scoutsbroek hoef je niet verplicht aan te kopen bij de hopper. Elke donkergroene broek/rok/... (lang of kort) laten we toe. De das kan je kopen op de overgang of na de vergadering bij de groepsleiding. Een das kost 9 euro. De Glimlach heeft ook een eigen trui, die je eveneens kan aanschaffen op de overgang of na de vergadering. Deze is niet verplicht en kost 20 euro. 

De kapoenen hoeven enkel een donkergroene broek/rok/... en das aan te doen. Voor de rest raden we aan om speelkledij te dragen. 

De wouters, jonggivers en givers verwachten we elke zaterdag in perfect uniform!