Lid worden

ZIN IN SCOUTING?

Beste eventueel-toekomstige-Glimmie en ouders,

Ben jij graag buiten en niet bang om je vuil te maken? Speel je graag spelletjes en vind je het leuk met andere kinderen te ravotten? Heb jij zaterdagnamiddag ook zulke onverklaarbare kriebels in de buik? Zoek niet verder, want wij hebben voor jou de enige verklaring:

Jij bent een Glimmie!

“Een Glimmie?! Wat is dat?” zien we jullie al denken. Gelukkig is er onze vriend het woordenboek, dat steeds een antwoord biedt:

Glimmie (zn, m./v.) Lid van scoutsgroep o.l.v. m/d Glimlach, een groep met een enthousiaste leidingsploeg en sympathieke leden.

Elke zaterdagnamiddag komen wij samen op ons lokaal (Sint-Kwintensberg 86, 9000 Gent) voor een namiddag vol spel en plezier. Er zijn vier groepen (takken genoemd) die ingedeeld zijn per leeftijd: Kapoenen (6-8 jaar), Wouters (8-11 jaar), Jonggivers (11-14 jaar) en Givers (14-17 jaar). Elke groep heeft bovendien zijn eigen leidingsgroep.

Naast deze zaterdagvergaderingen zijn er per jaar ook enkele weekends waarbij er voor enkele dagen samen op uit trekken. Tot slot wordt er afgesloten met het jaarlijkse hoogtepunt: het zomerkamp. Voor de jongste twee takken is dit in gebouwen, voor de oudste twee in tenten.

Voel jij je aangesproken om deze gezellige scoutsgroep beter te leren kennen? Dan hebben we maar één boodschap voor jou: doen! Je bent van harte welkom. Ben je nog niet helemaal zeker, dan is dat ook geen probleem. Iedereen mag twee keer ‘proberen’ vooraleer je je inschrijft.

Wij hopen jou zaterdag te mogen verwelkomen!

Hoe inschrijven? 

- Nieuw Lid

Gelieve onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens krijgt de verantwoordelijke van de groepsadministratie een mail van de aanmelding. De inschrijving wordt voltooid na aanmelding bij de leiding en betaling van het lidgeld. Meer info vinden jullie op de brief 'Overgang' of tijdens het inschrijvingsmoment.

- Al Lid? 

Indien er geen wijzigingen aan de gegevens zijn hoeft onderstaand formulier niet meer ingevuld te worden. Na de overgang kunnen jullie op het inschrijvingsmoment het lidgeld betalen en de gegevens controleren. Er is ook mogelijkheid om lidgeld te storten. Meer info vinden jullie op de brief 'Overgang' of tijdens het inschrijvingsmoment.