SCOUTING OP MAAT - MUTUALITEIT - TWEEDEHANDSKLEDIJ

Als scouts beseffen wij dat de kosten van onze activiteiten soms hoog kunnen oplopen en daarom zetten we actief in op 'Scouting op Maat'. Dit houdt in dat wij als scoutsgroep een aanzienlijk deel van de prijs van weekends, kampen en van het lidgeld overnemen voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben.

Ook zijn er verschillende mutualiteiten (de CM, het Liberaal, Neutraal, Socialistisch, Onafhankelijk Ziekenfonds,...) die, tot op een bepaald bedrag, de kosten van weekends/scoutskampen én van het lidgeld terugbetalen. Je hoeft daarvoor enkel het juiste formulier aan te vragen bij je mutualiteit, nadat je het hebt ingevuld aan ons bezorgen om het te handtekenen en het tot slot terug indienen bij de mutualiteit. Zo bespaar je dus ook vrij eenvoudig wat geld op hobby's zoals de scouts.

Verder willen we ook graag meer inzetten op tweedehandskledij zoals hemden en groene broeken/rokken, scoutspulls en dassen. Bij deze dus een oproep om oude scoutskledij die nog intact is, maar niet meer gebruikt wordt, mee te brengen naar de vergadering. Zo kunnen we hopelijk vanaf dit jaar genoeg tweedehandskledij ter beschikking stellen om op die manier de kosten wat te drukken voor gezinnen die het financieel minder gemakkelijk hebben.

Heb je hierover verder nog vragen of wil je graag gebruik maken van Scouting op Maat? Spreek gerust groepsleiding Jelena aan op het lokaal, stuur een mailtje/berichtje of bel via de volgende contactgegevens:

Gsm: 0471 38 58 60
E-mail: jelena.vanhegen@gmail.com