Jonggivers

Leeftijd: 
11 tot 14 jaar

Op woudlopersavontuur met de rugzak of op fietstocht met de patrouille. Een vlot sjorren of vuurtjes stoken en je eigen potje koken. Zo leren we de kneepjes van het vak. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren of stevig spelen en sporten: jonggivers zijn aan zet!

Hier zijn alvast enkele belangrijke data:

Groepsweekend: 16-18 november 2018 

Paasweekend: 5-7 april 2019

75 jaar de Glimlach: 27 april 2019

Groot Kamp: 8-18 juli 2019

Klik HIER voor het infoboekje

23 maart: groepsmis + instavergadering
Aangezien we met onze lokalen nog steeds verbonden zijn aan de parochie, organiseren we in samenwerking met hun en de andere jeugdbewegingen op ons lokaal ieder jaar nog een groepsmis. Dit jaar niet op zondag om 10u, maar op zaterdag voor de vergadering. We spreken af om 12u30 op het lokaal om te openen, na de mis houden we gewoon vergadering van 14u tot 17u30.
Na de mis volgt de grote 'instavergadering', we zullen samen het fenomeen 'instagram' onderzoeken en misschien wel ontmantelen!! Voor deze vergadering zijn gsm's toegelaten, maar het is zeker geen verplichting want we zullen er maar enkele gebruiken.

30 maart: techniekenvergadering
In de jonggivers gaan we op tentenkamp, waar we zelf tenten moeten opzetten, bedden weven, shelters en vuren bouwen. Zowel voor de eerstejaars als de oudere jonggivers (ter opfrissing) is het dus belangrijk niet volledig onvoorbereid te vertrekken en de basis al een beetje mee te krijgen tijdens de techniekenvergadering. De techniekenvergadering zal doorgaan van 12u tot 18u, zodat we zeker genoeg tijd hebben. Dit is een belangrijke voorbereiding op het kamp, dus hopelijk zijn de jonggivers talrijk aanwezig!

De jonggiverwet:
Wij zijn jonggivers
Wij wagen het avontuur
Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar
Wij willen samen werken en beslissen
Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen 
Zelf zet ik al eens de eerste stap
Ik help graag waar ik kan
Ik wil winnen maar kan verliezen
Ik respecteer wat waardevol is: de mens, de natuur en het materiaal
Als vriend wil ik er zijn voor iedereen

BRIEF PAASWEEKEND

Contactgegevens:

Email: jonggivers@olvglimlach.be

De leiding
   
Klara Louis Fons    
0474/26.54.17 0476/63.95.43 0494/08.77.72